Doorgaan naar hoofdcontent

Italy meets India

Van onze vakantie in Engeland staan nog een paar potten kant-en-klare currysaus in de kast. Je kunt natuurlijk wat kip aanbraden, saus erbij, rijst koken en klaar ben je. Maar ik wilde er iets anders mee doen. Een tijdje geleden heb ik een soort opgerolde pizza gemaakt, dat bracht mij op het idee voor deze curryrol:

Curryrol
1 pak mix voor pizzadeeg
2 tl komijnzaad
1 el korianderzaad
250 gr kipfilet, in blokjes
1 ui, gesnipperd
potje currysaus, bijvoorbeeld Tikka Masala van Patak's
handje gele rozijnen

Raita
halve pot Griekse yoghurt
1 komkommer, fijngeraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 tl garam masala

Tomatensalade
tomaten
bieslook
olijfolie
witte wijnazijn

Stamp in een vijzel het koriander- en komijnzaad wat fijner en roer dit door de mix voor pizzadeeg.
Maak verder het deeg zoals op de verpakking staat.
Fruit de ui in een beetje olie zacht en voeg de kipblokjes toe.
Bak het geheel tot de kip goudbruin ziet.
Roer de saus erdoor.
Voeg de rozijnen toe en laat 5 - 10 minuten pruttelen.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 44 cm x 32 cm.
Verdeel de saus met de kip over het deeg, laat de randen vrij.
Vouw de korte kanten een stukje naar binnen.
Rol vanaf de lange kant het deeg voorzichtig op.
Leg de deegrol met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Laat 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200C.
Besprenkel de deegrol met olijfolie en strooi er zeezout en zwarte peper over.
Bak de curryrol 30 minuten in de oven.

Maak ondertussen de raita.
Doe de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi met zout.
Laat minimaal een kwartiertje uitlekken.
Druk daarna zoveel mogelijk vocht eruit.
Roer de komkommer met de knoflook en garam masala door de yoghurt.

Snij voor de tomatensalade de tomaten in stukjes en breng op smaak met bieslook, olijfolie en witte wijnazijn.

Heerlijk met een glas witbier!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de